top of page
Search

Start Mindfulness training 2 mei

Ben je altijd druk in de weer en ondervind je vaak moeite met het nemen van beslissingen? Ben je voortdurend op zoek naar geluk en succes? En vind je het daarnaast lastig om ‘nee’ te zeggen en eens een avondje voor jezelf te nemen? Het zal je goed helpen om meer in het hier-en-nu te leven, oftewel bewust en mindful te leven. Het leven raast al zo snel aan ons voorbij, het zou zonde zijn als je er keihard achteraan blijft rennen. Benieuwd hoe je bewuster kunt leven en wat voor krachtige voordelen hierin schuilen? Lees dan zeker verder.Leven in het ‘hier en nu‘

Denk je nu aan yogamatjes, zweverige mensen in een kleermakerszit en eindeloze meditatiesessies? Neem maar van mij aan dat het antwoord een stuk eenvoudiger is. Als je leeft in het ‘hier en nu’, oftewel bewust in het moment, dan ben je zo min mogelijk bezig met zaken uit het verleden en in de toekomst. Deze houding hebben we hard nodig in een stressvolle wereld waarin er elke dag veel prikkels op ons afkomen. Misschien herken je nog geen stress-signalen, toch is het effectief om aandacht te besteden aan bewust leven.

Er komt namelijk steeds meer bewijs beschikbaar over de positieve effecten van bewustwording, mindfulness en meditatie. Wat zijn nu die voordelen en waarom is het nuttig om hier aandacht aan te besteden?


De voordelen van bewust leven Uit verschillende onderzoeken komen vier positieve effecten van mindfulness naar voren, namelijk:

1. Stress verlagende werking

2. Verbeterde focus

3. Verhoogd levensgeluk

4. Een beter geheugen


Leven in het ‘hier en nu’ is niet makkelijk. Ja, je moet het zeker oefenen. Maar oefening baart kunst en hoe vaker het je lukt om bewust in het moment te leven, des te leuker het wordt. Je gaat je namelijk beseffen dat je een vaardigheid hebt ontwikkeld die je helpt om ontspannen, gefocust en gelukkig te zijn. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die bewust leven en regelmatig aan mindfulness doen, productiever zijn en zich beter kunnen concentreren. Echter geldt wel dat je deze resultaten pas kunt bereiken als elke dag 10 minuten lang mediteert. Daarnaast zorgt mindfulness ervoor dat je rustiger kunt blijven tijdens stressvolle momenten. En groeien de gedeeltes in je brein die verantwoordelijk zijn rust, concentratie, empathie en evenwichtigheid.


Oefenen met mindfulness

Er zijn veel verschillende manieren om te oefenen met mindfulness en bewustwording. Een simpele veelvoorkomende manier is om je aandacht bewust te verplaatsen naar je ademhaling. Ga eens op een comfortabele stoel zitten en probeer rustig in en uit te ademen. Richt je aandacht op hetgeen je voelt in plaats van op je drukke gedachten die alle kanten op schieten. Voel hoe je billen de stoel raken, luister naar de stilte of de zachte geluiden om je heen en probeer je bewust te worden van wat je ruikt. Gebruik je zintuigen om volledig aanwezig te zijn in het ‘hier en nu’. Het is fijn als je elke dag de tijd kunt nemen om 10 minuten te mediteren.


Mindfulness-training is een effectieve manier om je te helpen mediteren, stress te reduceren en te ontspannen. Leer negatieve en angstige gedachten eerder en beter loslaten en sta bewuster in het leven. Lijkt het jou ook fijn om deze vaardigheden goed te beheersen? Zo ja, dan zou ik je daar graag bij willen helpen. Tijdens een ervaringsgerichte groepstraining van 8 weken, die 2 mei van start gaat, ga ik graag deze uitdaging met jou aan. In een comfortabele setting bied ik je alle ruimte om te ervaren wat mindfulness precies is en voor jou kan betekenen. Benieuwd geworden? Neem dan zeker een kijkje op mijn site en meld je aan voor 2 mei.

217 views0 comments

Recent Posts

See All

Комментарии


bottom of page